Iryna Khrystova (10 kg afgevallen)

Sinds 2012 ben ik een lid van de In Tension-club. Mijn deelname aan het X- Fittt GLI-programma was een noodzaak.  De coronaperiode en  het flexibele thuiswerken hebben ervoor gezorgd dat mijn gewicht flink is toegenomen.  Dit leidde ertoe dat ik simpelweg niet meer in mijn kleren paste. Mijn BMI index was boven 33 en ik had weinig energie en voelde me slecht.  

Op advies van de huisarts ben ik begonnen bij een diëtist. In principe ging het bij de diëtist een paar weken goed. Ik ben een paar kg  kwijt geraakt, maar het opstellen van een wekelijkse menu was te ingewikkeld en ik kreeg elke keer een flinke rekening. Dus ik heb naar een betere oppassing gezocht en ik heb mij laten informeren over het leefstijlinterventie programma Xfitt GLI bij In Tension. Het belangrijkste doel  voor mij was om af te vallen en mijn oude fitte gevoel terug te krijgen.  

Het Xfitt GLI  programma heeft  een optimale oplossing aangeboden namelijk voor mij opgestelde sportprogramma, het gebruik van de app Food op de telefoon en de vaste coach. Dat was precies wat ik aan het zoeken was.  Ik vind de app Food geweldig. De app is zo makkelijk in gebruik en ook geeft een inzicht over de samenstelling van producten m.b.t. koolhydraten, eiwitten en vetten. Ik kan zelf  mijn dagelijkse aantal calorieën per dag monitoren en vervolgens bepalen welke producten ik minder ga kopen. Ik ben begonnen de voedseletiketten in de supermarkt te bestuderen en  ik heb vervangen voedingsmiddelen zoals sap en brood door vers fruit, en door brood met minder calorieën en lichte crackers. Ik zoek via verschillende bronnen naar interessante recepten met minder koolhydraten om mijn eten gevarieerd en gezond te houden.

Regelmatige overleggen met de coach Steffan, zijn adviezen over de voeding, en het sporten drie keer per week  lieten gedurende eerste maanden uitstekende resultaten zien. Mijn progressie is stabiel en ik val gemiddeld rond 1-1,5 kg per maand af.

Inmiddels ben ik meer dan 10 kg  afgevallen,  de kledingmaat is twee maten kleiner geworden, BMI  is nu 29  en ik voel me gewoon beter. Ik merk dat ik tijdens de yogalessen gemakkelijker bepaalde poses kan doen, omdat het gewicht aanzienlijk is afgenomen.

Ik heb mijn einddoel nog niet bereikt, maar voor mij  gaat het er vooral om geleidelijk af te vallen zodat mijn lichaam te laten wennen aan een nieuwe  manier van eten. Het belangrijkste is te voorkomen dat ik terugkeer naar de oude patroon. Yoga, spinning en de krachttraining geven mij een positieve lading, verbeteren mijn stemming en fysiek conditie.